VSU ondersteunt topsporters op weg naar de Spelen in Tokyo

Beleid Waterpolo Redactie Utrechtse Sportkrant

De Vereniging Sport Utrecht (VSU) wil tot aan de Spelen van Tokyo in 2020 topsporters op alle mogelijke manieren ondersteunen om hun olympische droom waar te maken. Op 6 juli zal Hanneke van der Marel, directeur van de VSU en Erik Lenselink, Manager Sportontwikkeling bij NOC*NSF, een samenwerking ondertekenen die van belang is voor de topsport en talentontwikkeling in de provincie Utrecht. 

De komende Olympische cyclus zal er hard gewerkt worden aan de topsportinfrastructuur in Utrecht. Door deze ondertekening behoort de VSU tot één van de zeven Regionale Topsport Organisaties in Nederland en zal ze tot aan de Olympische Spelen van Tokyo gaan samenwerken met NOC*NSF.

De samenwerking zal plaatsvinden op de volgende thema’s: de Nederlandse sportambitie om bij de top 10 van de wereld te horen, organisatieontwikkeling topsportcentra, opleiding tot topsporter en loopbaanbegeleiding.

 

Waterpolo

Daarnaast staat er op 6 juli meer topsport op de agenda: de gemeente Utrecht, VSU én de KNZB willen met het Nationaal Topsport Centrum Waterpolo (NTC) een bijdrage leveren aan de Nederlandse top 10 ambitie. Het NTC Waterpolo in Zeist is een toptrainingscentrum waarin de vrouwenselectie een fulltime programma draait.

Dit betekent dat zij twee keer op een dag trainen, meerdere buitenlandse stages hebben en verschillende (kwalificatie) toernooien spelen. Alles met als doel om op de grote toernooien zoals EK’s, WK’s en uiteraard ook de Olympische Spelen in Tokyo goed te presteren.

Het NTC Waterpolo biedt voorzieningen op het gebied van onder andere trainingsaccommodaties, medische begeleiding, huisvesting, fysieke & mentale begeleiding, voedingsadvies, sociaal maatschappelijke en studiebegeleiding.

Vanuit de VSU wordt de lifestyle- en studiecoaching voor alle sporters uit het NTC Waterpolo verzorgd. De sporters en ouders kunnen hier terecht voor al hun vragen over de combinatie studie, wonen en sport.

Deze mooie samenwerking wordt ook vastgelegd tot aan Tokyo en zal op 6 juli ondertekend door directeur Hanneke van der Marel (VSU) en André Cats (Technisch directeur van de KNZB).

 

De Utrechtse Sportkrant doet deze week verslag van het tekenmoment en de wedstrijd Nederland – Canada in zwembad Krommerijn.