VSV Vreeswijk traint teams schoolvoetbal

Voetbal

Waar kan je voor een schoolvoetbaltoernooi nou beter trainen dan bij een echte voetbalclub. Daarom waren de velden van VSV Vreeswijk woensdag 29 maart jl. gereserveerd voor een heuse voetbaltraining van zo’n 85 basisschoolleerlingen uit Nieuwegein Zuid. Onder leiding van diverse trainers van Voetbalverenging Vreeswijk liepen de jongen en meisjes natuurlijk eerst warm.

VSV Vreeswijk

Daarna mochten de kinderen oefenen met doelschieten, leerden ze meer over positiespelen en een onderling partijtje spelen. En ze kregen natuurlijk de nodige tips van de gediplomeerde trainers. Volgende week woensdag 5 april mogen de kinderen met hun teams het geleerde in de praktijk brengen bij het Nieuwegeinse schoolvoetbaltoernooi, georganiseerd door SportID Nieuwegein ism Stichting United Jeugd. De finales tussen Nieuwegein Noord en Nieuwegein Zuid vinden op zaterdagmiddag 8 april plaats.

Het schoolvoetbal in Nieuwegein is een begrip op zich. Het is verreweg het grootste schoolvoetbaltoernooi in de regio en jaarlijks doen er ruim 700 basisschoolleerlingen aan mee. Het toernooi wordt georganiseerd door SportID Nieuwegein en Stichting United. Scheidsrechters voor het toernooi zijn leerlingen van het Anna van Rijn College.

Tekst: VSV Vreeswijk