Vuelta blijft geheel in Spanje, ook Portugese deel geschrapt

Wielrennen Redactie

Nadat eerder al het verblijf in Nederland was geschrapt zal de Vuelta dit jaar ook geen bezoek brengen aan buurland Portugal. Daar waren twee etappes opgenomen in de Ronde van Spanje, maar de plaatselijke organisaties ondervinden te veel problemen als gevolg van het coronavirus. Het Portugese uitstapje stond gepland aan het eind van de ronde.

Het gaat om de vijftiende etappe met aankomst in het Portugese Matosinhos, vlakbij Porto, en de zestiende etappe met de start in Viseu, eveneens gelegen op Portugees grondgebied. Beide etappes zullen worden aangepast. De Vuelta-directie heeft begrip voor de Portugese situatie en hoopt in de nabije toekomst wel de westelijke grens te kunnen oversteken, zoals ook de Nederlandse steden Utrecht, Breda en Den Bosch een herkansing krijgen. De organisatie van La Vuelta Holanda besloot na het verschuiven van de ronde naar het late najaar de geplande drie etappes door Nederland niet door te laten gaan omdat het technisch onhaalbaar is. De Vuelta is van 20 oktober tot en met 8 november.

 

Anna van der Breggen

Anna van der Breggen, een van de grootste rivalen van Annemiek van Vleuten, heeft te kennen gegeven na 2021 te willen stoppen. Van der Breggen werd in 2016 Olympisch kampioen nadat Van Vleuten die solo op kop reed, in de afdaling ten val kwam. In 2018 werd Van der Breggen wereldkampioen op de weg. Ook in die koers was Van Vleuten gevallen, maar al heel vroeg en met de wereldtitel bevestigde Van der Breggen dat ze een van de beste rensters van de huidige generatie is. Ook de wereldkampioen van 2017 Chantal Blaak, ploeggenote van Van der Breggen bij Boels-Dolmans, heeft haar afscheid aangekondigd. Zij rijdt nog een half jaar langer door.