Vuelta houdt onverkort vast aan huidige etappeschema

Wielrennen Redactie

De organisatie van de Vuelta is niet van plan de Vuelta aan te passen. Dat bericht Wielerflits, een doorgaans goed geïnformeerde online wielerkrant. De site baseert zich op een artikel in de Spaanse krant AS. Daarin vertelt koersdirecteur Javier Guillen dat onverkort wordt vastgehouden aan het geplande schema van 21 etappes, met als start 14 augustus in Utrecht.

Deze week werd in de Italiaanse krant La Gazetta dello Sport geopperd dat de Giro en mogelijk ook de Tour als gevolg van het coronavirus doorgeschoven moeten worden naar augustus. De Vuelta zou in dat geval later in het jaar gehouden kunnen worden, eventueel met minder etappes. Zoals verwacht zijn ze bij de Spaanse wielerronde not amused over een dergelijke suggestie, nog afgezien van de organisatorische problemen die dat met zich zou meebrengen. ‘Het zijn pure speculaties,’ aldus Guillen die er niet over piekert om concessies te doen, zeker niet in de richting van de Giro. ‘Op dit moment wordt de Vuelta nog steeds gehouden in de periode 14 augustus tot en met 6 september.’ Wel bestaat de kans dat de Vuelta een stapje terug zal doen ten behoeve van de Tour. Guillen vindt dat de Franse ronde prioriteit heeft. ‘Dat is een onmisbaar evenement voor de wielersport.’ Beide grote ronden, de Tour en de Vuelta, vallen onder het Franse Amaury Sport Organisation (ASO).

De Vuelta begint op 14 augustus met een ploegentijdrit in Utrecht. De volgende dag is er een etappe van Den Bosch naar Utrecht, waarna op 16 augustus het verblijf in Nederland wordt afgerond met de etappe Breda-Breda.