VV Benschop viert 50-jarig bestaan

Voetbal Roberto Cancian

Op 1 mei 2019 was het precies 50 jaar geleden dat VV Benschop werd opgericht. Enige jaren daarvoor was Benschopse Boys ter ziele gegaan en de toenmalige wethouders gaven het oprichtingsbestuur groen licht om de bal weer te laten rollen in Benschop. Nadat men aanvankelijk nog vanuit een ‘keet’ moest werken, werd twee jaar later de eerste nieuwbouw gerealiseerd. De komende maand staat de agenda bij Benschop vol van de activiteiten rond het jubileum.

Foto: VV Benschop

De vereniging groeide sinds de oprichting gestaag en in 1975 werd de accommodatie uitgebreid met een tweede en later ook derde veld. Vervolgens werd het houten clubhuis uitgebreid met drie kleedkamers, gevolgd door de oprichting van de activiteiten commissie. De club, die met Joop Vendrig, Gerard van Groeningen en Rien Boumans nog drie leden van het eerste uur telt, vierde het eerste kampioenschap in 1983.

Inmiddels telt VV Benschop 315 leden. Na de nieuwbouw in 1995 groeide ook de jeugdafdeling gestaag. De damesafdeling werd in 1999 ook nieuw leven ingeblazen en nadat er een kunstgrasveldje werd aangelegd en een tribune werd overgenomen, was VV Benschop klaar voor de toekomst.

Sportief gezien was VV Benschop in 2014 op haar hoogtepunt nadat het vlaggenschip promoveerde naar de eerste klasse. Momenteel, in 2019, speelt het eerste elftal van VV Benschop in de tweede klasse B. Daarin probeert het boven de degradatiestreep te blijven. Winstpartijen in de laatste twee competitieduels, tegen respectievelijk Veensche Boys (thuis) en streekgenoot IJFC (uit), moeten daarvoor zorgen. ‘Dat zou wel mooi zijn wanneer dat lukt in het jubileumjaar’, geeft Rick van Vulpen aan namens de jubileumcommissie. De onderlinge strijd tegen IJFC is natuurlijk een mooie ontknoping. Het is altijd leuk wanneer je nog ergens om speelt. Liever boven uiteraard maar deze wedstrijden zijn ook mooi.’

 

Jubileumfeesten

Dan kijkt Van Vulpen vooruit naar de jubileumfeesten. ‘Vrijdag 3 mei is er een receptie en een reünie voor leden en oud leden, op 11 mei volgt dan de jubileumdag. Dan wordt er een mixtoernooi georganiseerd, waar jong en oud aan deel neemt, is er een zanger en een feestavond om het af te sluiten.’ Bij het mixtoernooi wordt er gerekend op circa 200 tot 225 leden die zullen deelnemen. ‘Op 22 juni is er dan ook nog een Jeugdkamp die we dit jaar op ons eigen terrein organiseren. Andere jaren gingen we meestal ergens heen maar nu staan er tenten op ons complex om op die manier meer mensen te betrekken bij de feestelijkheden. De sociale waarde is groot.

De activiteitencommissie bestaat uit acht leden. Zij zijn verantwoordelijk voor alles wat er georganiseerd wordt rond het jubileum. De leden zijn oud voorzitter Leo Oudshoorn en Gerard van Groeningen, van de middengeneratie (35+) zijn Dennis van der Steen, Rick van Vulpen, Jolanda van Vliet en Audrey van der Horst. Namens de jeugdcommissie en jongere generatie (+20) zijn Kevin Sangers en Frank Smorenburg vertegenwoordigd.

Van Vulpen vervolgd: ‘wij hebben in het dorp een speciale jubileumkrant verspreid om de bewoners uit te nodigen en/of hen bijvoorbeeld als vrijwilliger bij de club te kunnen laten aansluiten. Mensen kunnen soms last hebben van drukte bij toernooien en hen willen wij ook juist laten zien wat we hier allemaal doen.’

 

Goed doel

Affiche

VV Benschop overhandigt op 11 mei aanstaande ook een cadeau aan de stichting Omnisport (Omnisport Benschop is een stichting die zich o.a. bezighoudt met het organiseren van een wekelijks terugkerende sport- en spelactiviteit voor kinderen met een beperking in de leeftijd van 5-15 jaar, red). ‘Wij geven een heel team van hen een compleet tenue. Wij willen ons namelijk ook inzetten voor de mensen waarvoor het niet altijd vanzelfsprekend is.’

De club brengt ook nog een speciale jubileumkaart uit en organiseert een ‘prutrace’ door de sloten. ‘Vanaf 1 januari zijn we al continu bezig met van alles te organiseren. De drie leden van het eerste moment zijn toen ook al gehuldigd. Nu beginnen alle andere activiteiten. Heel mooi wanneer ons eerste elftal dan ook nog klassenbehoud weet te bewerkstelligen in de tweede klasse. Deze prachtige dorpsclub leeft. Wij zijn super trots op wat we met zijn allen hebben opgebouwd. Fijn om deze mijlpaal met iedereen te mogen vieren’, besluit Rick van Vulpen.