VV Hoogland heeft selectie bijna rond

Voetbal Gijs Kila

Derdedivisieclub vv Hoogland is druk bezig de selectie voor volgend seizoen rond te krijgen. Inmiddels zijn er al flink wat verschuivingen plaats aan het vinden. Zo werd er afscheid genomen van spelers, maar werden er ook nieuwe spelers toegevoegd aan het elftal. Het bestuur van Hoogland is op hun site verheugd met het feit dat het merendeel van de selectie aan de club verbonden blijft. Achttien spelers van de huidige selectie hebben reeds aangegeven ook volgend seizoen voor Hoogland uit te willen komen.

Hoogland neemt afscheid van zeven spelers die de club gaan verlaten: Henk Baum (nog niet bekend waar hij heen gaat), Jelte Boelens (kiest voor zijn maatschappelijke carrière en gaat in het tweede mannenelftal spelen), Kevin Hop (gaat naar CJVV), Hossein Mezbanali (nog niet bekend waar hij heen gaat), Martijn Schilthuis (stopt met voetballen), Jefta van de Broek (keert terug naar SDCP) en Frank Heus (gaat naar Eemdijk).

Hier tegenover staat het overhevelen van drie spelers uit het tweede elftal: Quinten Greve, Ron Mooibroek en Tieme Leunissen. De technische commissie reageert verheugd. ‘Enorm trots zijn we op het feit dat er drie spelers uit de eigen opleiding de stap naar de eerste selectie gaan maken komend seizoen.’

De commissie geeft aan dat het beleid is om met zoveel mogelijk eigen spelers te spelen en minstens met spelers uit wat ze noemen ‘’groot Amersfoort’’. Echter is er vanwege het hoge niveau van de competitie ook de behoefte buiten deze beleidsgrenzen te kijken. VV Hoogland meldt dan ook dat er binnenkort meer versterkingen vanuit buitenaf zullen worden toegevoegd.