VV Utrecht versterkt selectie met zes nieuwe speelsters

Volleybal Redactie

De staf van het eerste team van VVU is volop bezig met de voorbereidingen op het nieuwe seizoen waarin het uit zal komen in de eredivisie volleybal. Het team wordt versterkt met zes nieuwe speelsters. De club stelt dat de selectie een goede mix is van jonge talenten en ervaren speelsters. Het team en de staf van Booleans/VV Utrecht D1 verheugt zich dan ook enorm om hun debuut op het hoogste niveau te maken. En daarnaast om weer wedstrijden te spelen voor het publiek, liefst met volle tribunes in Galgenwaard.

Na vier jaar Sliedrecht Sport, daarvoor PDK Huizen, Taurus en Regio Zwolle komt de 26-jarige Ana Rekar terug naar haar woonplaats Utrecht. Rekar is driemaal landskampioen, heeft drie keer de nationale beker en vier supercups gewonnen. Ze kiest ervoor om meer tijd en energie in haar maatschappelijke carrière te steken, wil graag dichterbij huis volleyballen en kiest daarom voor Booleans/ VV Utrecht.

Ook van Sliedrecht Sport komt Mirte van der Sluijs. Op dit moment traint zij met Jong Oranje voor het WK U20 dat deze zomer in Rotterdam plaatsvindt. De 18-jarige passer/loper is in 2018 gaan wonen en spelen op Papendal met Jong Oranje. In 2019 heeft ze de overstap naar Sliedrecht Sport gemaakt en kreeg ze de kans om mee te draaien bij het eerste vrouwenteam. Dit jaar kiest ze voor VV Utrecht. Naast volleybal hoopt Van der Sluijs dit schooljaar haar VWO diploma te halen om daarna aan de Universiteit Utrecht Natuurwetenschap en innovatiemanagement te gaan studeren.

Van Prima Donna Kaas (PDK) Huizen komen de passer/lopers Carla Mulli en Mira Innemee. Mulli, 20 jaar, is opgegroeid in Duitsland, China en Luxemburg. Voor Luxemburg is ze vaste waarde in de nationale selectie en won daarmee onder andere goud op het EK in 2019 in de Small Countries Division. Mulli woont in Utrecht en is bekend met Ali Moghaddasian als trainer/coach. Innemee speelde eerder bij VV Utrecht in dames 1 in het seizoen 2017-2018. Bij Taurus heeft zij eredivisie ervaring opgedaan.

Terug op het vertrouwde Utrecht-nest is de 19-jarige middenspeelster Marit Pasterkamp. Pasterkamp heeft op haar 17e haar debuut gemaakt bij Booleans/ VV Utrecht. Afgelopen jaar heeft ze een uitstapje gemaakt naar Pharmafilter US, maar aankomend seizoen is zij weer terug in Utrecht.

De laatste aanwinst is de 21-jarige libero Susanne Kos. Begonnen met volleybal bij PDK Huizen en na BeachTeam Nederland via het talentteam en Eurosped terechtgekomen bij Fast Flamingo’s. Kos heeft ervaring op verschillende internationale toernooien met Pre Jeugd Oranje, onder andere het EK U19 in eigen land. Aankomend seizoen ruilt Susanne het shirt van Fast Flamingo’s in voor het shirt van Booleans / VV Utrecht.

De club weet wel waarom de speelsters voor de Utrechtse club kiezen: ‘Hard werken met een fanatiek team, gezelligheid en een sfeervolle club met ambities zijn de belangrijkste argumenten voor de speelsters om te kiezen voor Booleans / VV Utrecht.’