VV Woudenberg en SVVM gezamenlijk richting competitiestart

Voetbal Roberto Cancian

Onlangs besloten de voetbalsters van VV Woudenberg en SVMM (Maarn) samen de competitie in te gaan. Nadat er op 23 september in het bekertoernooi met liefst 6-1 werd gewonnen van het derde vrouwenteam van Saestum kan het combinatieteam van VV Woudenberg/SVMM met vertrouwen van start in de competitie die zaterdag 30 september begint.

Doordat beide verenigingen moeite hadden om een eigen vrouwen voetbalteam op de been te brengen, werd begin dit jaar contact gelegd om het samen te proberen. “Daar hadden we vorig jaar ook al eens over gesproken na onze onderlinge wedstrijd maar nu, na de winterstop van het afgelopen seizoen, werd de stap dan echt gemaakt”, geeft speelster Stephanie de Vries aan.

Zelf begon ze op 13-jarige leeftijd met voetballen bij VV Woudenberg. “Daarvoor deed ik aan wedstrijdzwemmen en turnen maar voetbal vond ik toch leuker. Zo kwam ik bij VV Woudenberg terecht. Wel lag het tussendoor een paar jaar stil omdat de vrouwentak werd opgeheven maar nu we weer aan de hang zijn, willen we er vol voor gaan.”

Er kon er al worden deelgenomen aan de competitie onder de nieuwe naam omdat omdat de KNVB in de winterstop al toestemming verleende. Een groot succes, wat betreft overwinningen, werd het niet aangezien er slechts zeven punten werden vergaard door het team. Dit seizoen moeten dat er veel meer worden. “Dat gaat zeker lukken, ook doordat onze basis nu veel breder is. Op het moment bestaat ons team uit vijftien speelsters maar de hoop is dat er nog één of twee speelsters bij komen zodat we met zeventien speelsters de competitie in kunnen gaan. De verhouding per club is niet helemaal in evenwicht maar dat maakt niet uit”, zegt de bijna 25-jarige De Vries.

Tien vrouwen zijn afkomstig vanuit VV Woudenberg en vijf vrouwen speelden bij SVMM. “Het eerste half jaar spelen we onze thuiswedstrijden in Woudenberg, daarna doen we dat in Maarn. Wij hebben besloten om onze eigen clubnamen te houden maar dan bij elkaar gevoegd en ook hebben we dit seizoen een vaste trainer en een keeperstrainster.”

Jan van Vliet neemt die taak op zich, zijn dochter zal de keepsters op de doordeweekse avonden trainen en in het weekend zal zij als grensrechter optreden. “Echt prettig dat we dat hebben kunnen regelen, net als dat we hebben afgestemd hoe we het met de trainingen doen.  Op de dinsdagen trainen we in Woudenberg en op de donderdagen in Maarn.”

Stephanie de Vries, die haar opleiding volgt aan de PABO, is de oudste van de groep. “Ze noemen me al oma”, lacht ze. De leeftijdsverschillen in het team zijn echter niet groot, aangezien de jongste speelster 18 jaar is. “Het belangrijkste is dat we een ruime selectie hebben met een vaste trainer. Tijdens de wedstrijden mogen wij ook gewoon door wisselen, op die manier raken wij steeds beter op elkaar ingespeeld en wordt het ook allemaal serieuzer. Wij willen zo veel als mogelijk winnen, daar speel je toch voor?”, zegt ze haast vragend.

“Vorig seizoen liep het nog niet best maar de winst van afgelopen zaterdag op Saestum smaakt naar meer, het was ook al lang geleden dat we een officiële wedstrijd hadden gewonnen.” De eerste competitiewedstrijd, aanstaande zaterdag, wordt direct een derby. Een kraker bovendien aangezien dan de buren uit Scherpenzeel op bezoek komen. Dat wordt echt een leuke maar zeker ook pittige strijd die hard tegen hard zal gaan. Een aantal meiden van hen ken, juist daarom wil ik winnen. Ik zorg er wel voor dat het hele team dat straks wil”, zegt ze fanatiek.

De lach, die weer op haar gezicht tevoorschijn komt, kenmerkt het plezier dat er is bij de vrouwen. De punten zullen vast en zeker volgen.