waterpolo utrecht uzsc genee sevenich

Waterpolo vrouwen kwalificeren zich voor Olympische Spelen

Waterpolo Redactie

Het nationale waterpolovrouwenteam met in hun midden Utrechtse speelsters Dagmar Genee en Vivian Sevenich won de halve finale van de OKT in Italië met 7-4 van Griekenland en stelde daarmee een ticket voor Tokio veilig. Voorafgaand aan de wedstrijd gaf coach Arno Havenga aan dat hij een zwaar maar boeiend gevecht verwachtte, in de voorbereiding was immers veel aandacht naar deze tegenstander gegaan.

De Grieken worden erkend als een waterpolo grootmacht; eerder haalden ze de wereldtitel en olympisch zilver. Het Nederlandse team was dan ook erg gelukkig met de winst. De laatste olympische deelname van een vrouwen waterpoloteam dateert uit 2008.

De Nederlandse waterpolodames kwamen de poulefase van het Olympisch Kwalificatie Toernooi in Triëst deze week goed door. Dinsdag werd met 22-2 van Slowakije gewonnen, een dag later werd de wedstrijd tegen Italië met 7-7 afgesloten en donderdag werd Frankrijk met 15-6 verslagen. Hierdoor eindigt Oranje als tweede in Poule A en trof het in de kwartfinale de nummer 3 van Poule B, Kazachstan. Deze tegenstander werd met 19-6 aan de kant geschoven, waarna het zich op kon gaan maken voor de belangrijkste wedstrijd van het toernooi tegen Griekenland.