Waterpolosters UZSC door in Euro League

Waterpolo Roberto Cancian

De waterpolovrouwen van UZSC uit Utrecht hebben zich geplaatst voor de volgende ronde van de LEN Waterpolo Euro league Women door de eerste twee van de drie duels in winst om te zetten. Tegenstanders dit weekend waren het Hongaarse FTC Boedapest en Dynamo Uralochka. Vanmiddag volgt nog een derde wedstrijd om des keizers baard tegen CN Mataro. 

De LEN Waterpolo Euro league is het belangrijkste waterpolo-evenement voor clubteams in Europa.

Vrijdag begon UZSC tegen het Hongaarse FTC Boedapest. De tegenstander waar volgens coach Gerrit-Jan Schothans van gewonnen moest worden om bij de beste drie ploegen uit de poule te komen. Aan die opdracht werd voldaan door de vrouwen van UZSC door de Hongaarse formatie met 14-11 te verslaan. Zaterdag wist UZSC te stunten door ook Dynamo Uralochka met een 13-10 nederlaag het bad uit te sturen. Periodestanden: 7-4, 2-1, 2-3, 2-2.

De Russinnen wonnen eerder ruim van CN Mataro uit Spanje. Die ploeg is vanmiddag de laatste tegenstander in deze poulefase in Zwembad De Krommerijn in Utrecht. UZSC speelt om de poulewinst om zodoende een zo goed mogelijke loting te krijgen voor de volgende ronde. Voor coach Gerrit-Jan Schothans kan het Europese avontuur in Utrecht echter niet meer kapot.  Het spelen in de Euro League is sowieso al een bijzondere ervaring. ‘Het vergt veel van de speelsters in het water maar ook zeker voor de club qua organisatie’, zei hij vrijdag voordat het Europese avontuur van start ging.

UZSC met de ervaren Sabrina van der Sloot en Vivian Sevenich in de gelederen dacht tegen de teams uit Hongarije en Rusland de meeste kans te hebben om één duel of misschien wel meer te winnen. Dat het na twee duels als enige van de vier ploegen al zeker is van  de volgende ronde is een surprise waardoor het duel tegen het Spaanse CN Mataro onbevangen tegemoet gezien kan worden.

Het duel tussen UZSC en CN Mataro begint zondagmiddag om 14.00 uur. De tweede ronde van de LEN Euro League, georganiseerd door de Ligue Européenne de Natation, wordt eind november gespeeld.