Waterpolosters UZSC kunnen titelprolongatie vergeten

Waterpolo Ted Vermeulen

De waterpolosters van UZSC zullen hun nationale titel niet prolongeren. De halve finales van de play-offs is voor de Utrechtse landskampioen het eindstation. Het Leidsche ZVL troefde UZSC tweemaal af. Eerst was ZVL vrijdagavond in het eigen bad met 9-8 te sterk en de return in Utrecht zaterdag was met 8-11 ook in het voordeel van de Leidse vrouwen.

‘We zijn uitgeschakeld en dan overheerst de teleurstelling,’ zegt trainer-coach Gerrit Jan Schothans van UZSC. ‘Maar over het algemeen ben ik toch vrij positief over het afgelopen seizoen. Dat we Het Ravijn in de kwartfinales uitschakelden had niemand verwacht en was dan ook een prima prestatie. De snelle uitschakeling in de beker was daarentegen een grotere teleurstelling dan het missen van de finale om het landskampioenschap.’

‘Natuurlijk was het team door het vertrek van maar liefst zes spelers er niet sterker op geworden, maar desondanks hebben wij ons zeer kranig verweerd. Ik wil dat vertrek niet voortdurend naar voren halen. Als je de beide wedstrijden analyseert moet ik constateren dat ZVL een verdiende winnaar was over twee duels. In Leiden speelden we een prima wedstrijd en verloren nipt. Wellicht dat dat de ploeg uit Leiden enigszins heeft wakker geschud.’

Daar had de Utrechtse coach waarschijnlijk gelijk in want de gasten schoten in zwembad De Krommerijn als een komeet uit de startblokken en kwamen met 1-3 aan de leiding. De Utrechtse vrouwen waren niet echt onder de indruk en deden er een schepje bovenop, waardoor de stand in het tweede kwart gelijk (3-3) kon worden getrokken. Ook bij 7-7 in het doelpuntrijke derde kwart mocht UZSC nog hopen op een derde wedstrijd, maar toen bleek dat ZVL net iets slimmer en scherper in de wedstrijd zat.

Meer foto’s van deze wedstrijd van fotograaf Bart Weerdenburg/Utrechtse Sportkrant op onze Facebook site (klik hier)

 

Op vakantie

De vrouwen van UZSC kunnen op vakantie en gaan zich daarna voorbereiden op een nieuwe uitdaging. Schothans: ‘We zijn met deze verjongde ploeg zeer ver gekomen. Wie er vertrekt en wie er komt komend seizoen, daar is nog weinig zicht op. Hier en daar speelt er wel wat, maar concrete zaken zijn nog niet te melden. Wel is zeker dat we op de huidige manier gaan doorbouwen met speelsters uit het tweede team en uit de jeugd. Daar zit wel wat bij waarmee we verder kunnen,’ besluit Schothans positief.