waterpolo utrecht uzsc genee sevenich

Waterpoloteam na monsterscore zeker van plaats in kwartfinale

Waterpolo Redactie

Vooraf had Dagmar Genee laten weten voor goud te willen gaan in Tokio. Hoe het waterpolotoernooi ook afloopt voor Nederland, de Utrechtse zal in elk geval met genoegen terugkijken op het derde groepsduel. Nederland boekte een monsterscore op Zuid-Afrika. De 33-1 is de grootste overwinning ooit van een land op de Olympische Spelen. Oranje lijkt zich na een valse start volledig herpakt te hebben en klaar te zijn voor de knock out-fase.

De eerste wedstrijd van Nederland in de groep deed de wenkbrauwen bij de kenners fronsen. Een ruime 8-4 voorsprong werd tegen Australië, weliswaar een topland, uit handen gegeven. De 15-12 nederlaag kwam best hard aan, maar was nog geenszins fataal omdat liefst vier van de vijf ploegen in de poule doorgaan.

In de tweede wedstrijd herstelde Oranje zich tegen Europees kampioen Spanje, al was het verschil minimaal (14-13). Het arme Zuid-Afrika werd in het derde groepsduel over de knie gelegd. Nederland kreeg alle ruimte om aan te vallen en maakte daar gretig gebruik van. De teller bleef uiteindelijk staan op 33-1, met twee treffers van Dagmar Genee. Zondag is het laatste groepsduel tegen Canada.