‘We gaan er een topdag van maken’

Atletiek Arjen de Ruyter

Zondag klinkt voor duizenden enthousiaste lopers het startschot voor de 36e Utrecht Marathon. Dit jaar verschijnen er maar liefst twintig nationaliteiten aan de start, die samen met topatleten en alle andere lopers gebruik zullen maken van het geoptimaliseerde én gevarieerde parcours. Aan het woord Arjen de Ruyter, organisator van dit mooie evenement.

‘Het is geweldig om de Utrecht Science Park Marathon (USPM) te organiseren en wij hebben er heel veel zin in. We verwachten tegen de zesduizend deelnemers. Onder hen de toppers Koen Raaymakers, die een serieuze kans maakt als eerste te finishen op de halve marathon, en Paul Zwama die hoge ogen gooit bij de hele marathon.

Wij hopen dat er heel veel mensen aanwezig zullen zijn bij dit fantastische sportevenement. Iedereen is van harte welkom op een van de afstanden of natuurlijk als toeschouwer.

U kunt op de dag zelf nog inschrijven, zolang de voorraad startnummers strekt, want op is op. Dit sportevenement is uniek door het afwisselende parcours. De marathonlopers gaan zelfs onder de Dom door en lopen ook door de prachtige natuur van het landgoed Rhijnauwen in Bunnik.

Wij zijn heel blij met onze partners omdat deze bij uitstek waarde toevoegen op het gebied van gezondheid, bewegen, teambuilding en duurzaamheid. De USPM is daardoor meer dan een evenement, het is een platform waarop het hele jaar activiteiten worden georganiseerd. Denk daarbij aan lezingen en een symposium over hardlopen samen met het UMC Utrecht. Met deze marathon leggen we de verbinding tussen kennis en gezondheid.

Onder het motto: ‘Ren voor het leven en tegen kanker’, spoort KWF iedereen aan om mee te doen. Onder bezielende leiding van Ruud Feltkamp en Eveline de Bruin hopen alle lopers van het Team KWF de finish te halen. Het geld dat wordt opgehaald, is bestemd voor onderzoek bij het UMC.

Het Utrecht Science Park is perfect te bereiken, zowel met de auto als met het openbaar vervoer. Gezien het duurzame karakter van de marathon hopen we dat veel mensen voor het laatste kiezen. Er is een gratis shuttlebus van Utrecht CS. Het eerste startschot voor de 5 KM vindt plaats om 9.45 uur .

Vanaf deze plek wil ik ook alle vrijwilligers hartelijk bedanken voor hun tijd en inzet. Wij gaan er met zijn allen een topdag van maken!’
Arjen de Ruyter Directeur Utrecht Science Park Marathon

 


Wil je dit artikel nog eens rustig op papier nalezen? Bestel deze editie