Wedstrijden Korfbal League te zien op nieuw Korfbalplatform

Korfbal Redactie

De wedstrijden in de hoogste competitie van het Nederlandse korfbal, de Korfbal League, zullen met ingang van het komende seizoen live te volgen zijn via een online Korfbalplatform. Net als de tweede divisie voetbal, hoofdklasse honkbal en hoofdklasse hockey zijn de korfbalbond en verenigingen een samenwerking aangegaan met Eyecons dat een platform biedt voor streaming van sportwedstrijden. Vanaf 23 oktober zullen de wedstrijden van Dalto uit Driebergen met een hogere kwaliteit online te zien zijn.

De korfbalwedstrijden werden eerder al via YouTube gestreamd en met deze samenwerking hoopt de bond de online registratie naar een hoger plan te trekken. Deze gezamenlijke samenwerking met Eyecons is tot stand gekomen onder aanvoering van Rob Meijer (voorzitter KNKV), Iwan van den Berg (voorzitter DVO/Accountor) en Ed Hom (voorzitter Fortuna/Delta Logistiek), die het interim-bestuur van de te vormen cv vormen. Het proces wordt, in opdracht van het KNKV, begeleid door Maarten van Vliet.

De wedstrijden zijn te volgen via korfbal.nl en de website van de korfbalverenigingen in de League.

Afgelopen seizoen trokken de streams van de acht ‘YouTube-verenigingen’ ruim 15 miljoen kijkminuten, een stijging van 25 procent ten opzichte van het seizoen ervoor. De kijkcijfers van de samenvattingen op Korfbal.nl groeiden ook met 33 procent. Naast deze online groei stegen ook de ‘fysieke’ bezoekerscijfers van de Korfbal Leagueduels. Gemiddeld trok een duel in de reguliere competitie zo’n zevenhonderd bezoekers, een lichte stijging ten opzichte van het seizoen ervoor.

Rob Meijer, voorzitter KNKV: ‘Ik ben blij dat we ondanks de coronacrisis van start kunnen gaan met het gezamenlijke platform. Zichtbaarheid is immers één van onze doelstellingen. Door dit platform, waar ook de Internationale Korfbal Federatie aan zal deelnemen, zullen we naar verwachting een breder publiek trekken. Dat is goed voor onze sport.’