Weer is de juniorenkampioen van De Volharding: Minne Verboom

Wielrennen Hans van Ommeren

De Nederlands kampioen tijdrijden bij de junioren is voor de zoveelste keer een renner van wielerclub De Volharding. Minne Verboom pakte woensdag het rood-wit-blauwe tricot in de race tegen de klok. Hij raffelde een afstand van 25 kilometer af in 32,01 minuten. Achter het goud van Verboom ging het zilver naar Thymen Arensman en het brons naar Daan Hoole. Komend weekeinde is op dezelfde locatie het NK op de weg.

Het parkoers voor het NK tijdrijden in de Gelderse gemeente Montferland was zonder meer glooiend te noemen, met name tussen de dorpen Zeddam en Beek. Er zat ook nog een flinke heuvel tussen, de Peeskesbult.

Het parkoers werd omgeven door vele campers en campingstoeltjes. Familieleden van de vele honderden deelnemers aan het NK tijdrijden hadden een comfortabele plaats uitgekozen om hun kroost of geliefde aan te moedigen.

Bij de nieuwelingen werd Joris Kroon uit Nieuwegein 13e. Bij de nieuweling-meisjes was er een tiende plaats weg gelegd voor Eline van Rooijen uit Woerden. Kirstie van Haaften uit De Meern deed het goed bij de junior-vrouwen, ze finishte als zesde.

Bij de vrouwen belandde Roxane Knetemann met een vijfde plaats op 2,19 minuut achter winnares Annemiek van Vleuten net buiten het podium. Ellen van Dijk, geboren in Harmelen, werd tweede, Anna van der Breggen derde en Floortje Mackay uit Woerden negende.

 

Profs

Wilco Kelderman, als junior ook rijdend bij De Volharding, verdedigde bij de profs niet zijn titel en zag specialist Tom Dumoulin zijn  status waarmaken. De winnaar van de Giro bouwde zijn race uitstekend op en bleef Stef Clement en Robert Gesink ruim voor.

Jos van Emden werd vierde. Utrechter Martijn Tusveld, net terug van een uitstekend optreden in de Ronde van Zwitserland, kon zich niet mengen in de strijd om de medailles en moest met een zevende plaats genoegen nemen.

Bij de tandems veroverde Vincent ter Schure uit Houten goud. Enkele dagen geleden was hij al tot winnaar gekroond bij de handbikers.