Weer een Nederlandse titel voor bridgeprofessional Simon de Wijs

Bridge Redactie

Een paar jaar geleden was hij de tel al kwijtgeraakt. Zondag voegde bridgeprofessional Simon de Wijs uit Doorn een nieuwe Nederlandse titel toe aan zijn toch al grootse erelijst. Met Bauke Muller als partner, die zelfs nog meer titels heeft vergaard, werd het team van De Wijs BC ’t Onstein landskampioen viertallen, de belangrijkste prijs in het Nederlandse bridge.

De finale in denksportcentrum Den Hommel in Utrecht was lange tijd spannend en van hoog niveau. Dat was niet zo verwonderlijk. Het complete team dat in 2011 in eigen land wereldkampioen was geworden, liet fraaie staaltjes topbridge zien, tot genoegen van de bridgeliefhebbers die uit het hele land naar Utrecht waren gekomen.

Zaterdag had ’t Onstein, met Ricco van Prooijen en Louk Verhees als teamgenoten van De Wijs-Muller, een geringe voorsprong genomen maar die werd zondagochtend weer helemaal weggepoetst door een fel knokkende tegenstander Het Witte Huis.

In de laatste zitting van 20 spellen ‘duwden’ Muller-De Wijs hun tegenstanders Brink-Drijver in een onverliesbaar groot slem. Dat kostte een vermogen en opnieuw was het gat gedicht. Maar koelbloedig en secuur spel van met name Simon de Wijs deed ’t Onstein weer uitlopen en nu definitief. De eindstand was 171-143.

Tegelijk met de landskampioenen werden in Utrecht alle medaillewinnaars en internationale kampioenen van 2017 gehuldigd.