Wel verkiezingen Sporters van het jaar, geen fysiek Sportgala in Veenendaal

Sportprijzen Redactie

Op zaterdag 8 januari 2022 organiseert Sportservice Veenendaal het Sportgala. Ook dit keer wordt het een digitaal evenement. Tennisser Botic van de Zandschulp, triatleet Jorik van Egdom en wielrenner Lennard Hofstede zijn in Veenendaal genomineerd voor de titel Sportman van het Jaar. Danseres Britt Diepeveen, waterpolospeelster Laura Schinkel en trampolinespringster Annelies van Dijk zijn de drie genomineerden bij de vrouwen.

De genomineerden bij de meisjestalenten zijn atlete Fenna Achterberg en waterpolospeelster Silvanne Slot. Bij de jongens zijn karter Mika van de Pavert , zwemmer Lasse Schrieken  en triatleet Julian Ariesen genomineerd.

 

De verkiezing in 2020 ging wegens gebrek aan sportactiviteiten niet door, in 2021 hebben verschillende sporters zich toch kunnen laten zien. Vanwege de coronapandemie en de onmogelijkheid voor teams om voldoende prestaties te laten zien heeft de sportverkiezingsjury ervan afgezien om teams te nomineren. Er komt dus geen verkiezing voor teams en trainer/coaches.

 

Bij de genomineerde sporters is gekeken naar de prestaties in 2020 en 2021. Van de Zandschulp viel in 2021 vooral op tijdens de American Open. Van Egdom acteerde sterk op de Olympische Spelen en Hofstede was twee jaar lang onderdeel van de winnende ploeg in de wielerronde van Spanje. Diepeveen pakte titels op NK en op DuBenelux (Duitsland, België, Luxemburg en Nederland)kampioenschappen. Schinkel was een vaste waarde op het WK Jeugd en werd landskampioen met Polar Bears, terwijl Van Dijk zich kwalificeerde voor het NK.

 

Achterberg scoorde zilver op het NK-jeugdatletiek en Slot speelde zich in Jong Oranje onder 17 en speelt regelmatig mee met het eerste team van landskampioen Polar Bears. Van de Pavert dwong onder meer deelname aan het WK karten af, Schrieken werd Nederlands Kampioen 1500m open water en Ariesen scoorde podiumplaatsen bij NK-duatlon en NK-triatlon.

De bekendmaking wie met de eretitels gaat strijken staat gepland voor zaterdag 8 januari 2022, maar wellicht besluit organisatie om het evenement een week uit te stellen.