Wereldbekercross in Waterloo deceptie voor Lars van der Haar

Veldrijden Redactie

De eerste wereldbekerwedstrijd veldrijden is voor Lars van der Haar uitgelopen op een grote deceptie. De 27-jarige Woudenberger eindigde in het Amerikaanse Waterloo als achttiende. De Belg Toon Aerts zegevierde door zijn landgenoot en wereldkampioen Wout van Aert uit het wiel te rijden. Mathieu van der Poel ontbrak, hij heeft rust genomen.

De veldrijders blijven een week in de VS. Ook de tweede wereldbekercross is aan de overkant van de oceaan. Zaterdag 29 september rijden ze in Iowa. Vooraf hield het gedoe rond Van Aert ook de gemoederen in het crossmilieu bezig. De wereldkampioen in het veld heeft zich ook op de weg enorm ontwikkeld en een bom gelegd onder de voorgenomen fusie tussen Roompot-Nederlandse Loterij en zijn huidige ploeg Veranda Willems-Crelan. Van Aert is de beoogde kopman van de nieuwe ploeg, maar wil niet. Hij heeft inmiddels eenzijdig zijn contract dat nog een jaar doorloopt ontbonden. Juristen buigen zich nu over de zaak, die grote gevolgen kan hebben over de toekomst van Roompot, de werkgever van onder meer Jan-Willem van Schip en Martijn Budding.

Van Aert reed in Waterloo in een sponsorloze outfit. Vorige week werd hij in Geraardsbergen nog geklopt door Van der Haar, nu had de Belg totaal geen last van de Nederlander. Van der Haar ging compleet de mist in bij de start en was gedoemd tot een achterhoedegevecht.