Wereldtitel voor Quinty Klein Gotink

Kickboksen Roberto Cancian

Afgelopen week is de Veenendaalse Quinty Klein Gotink wereldkampioen kickboksen geworden in de categorie tot 18 jaar. In Thailand wist de 15-jarige kickbokster van Team Verhaar uit Veenendaal haar favorietenrol waar te maken in Bangkok. Als kers op de taart werd ze in Thailand ook nog beloond met de ‘Outstanding Youth Female Athlete Award’.

‘De afgelopen drie weken waren geweldig’, blikt ze terug. ‘Wij hebben voor het WK ruim een week getraind bij Tiger Muay Thai in Phuket voordat we doorgingen naar Bangkok waar de wedstrijden om de wereldtitel waren. Een hele mooie ervaring. Fijn ook dat ik die gelegenheid kreeg van het Rembrandt College nadat er duidelijke afspraken zijn gemaakt over onder andere mijn huiswerk’, geeft de kampioene aan.

Voordat ze naar Thailand vertrok had Klein Gotink nog last van haar enkel, tijdens de wedstrijden zelf was ze gelukkig pijnvrij. ‘Ik ben heel blij met het goud en de Award die ik gewonnen heb is een extra bevestiging. Dan word je gekozen als beste vechter uit alle meiden die hebben meegedaan.’

Vooraf wist Klein Gotink al dat ze alleen maar tevreden zou zijn met de wereldtitel. ‘Dat zorgt wel voor extra druk, ook omdat buitenlandse vechters ook regelmatig tegen mij zeggen dat ik wel win. Je moet het dan nog wel doen.’ Dat lukte uiteindelijk ook. ‘Fysiek en mentaal was ik op de juiste plek en erg scherp. Ik heb veel sociale dingen moeten laten in de aanloop naar dit toernooi, maar ik heb hele fijne vriendinnen die dit snappen en achter mij staan.’