Wiebes en Van Dijk azen op ritzeges in Bene Ladies Tour

Wielrennen Redactie

Het moet raar lopen wil Ellen van Dijk donderdag in Utrecht niet meteen de leiderstrui grijpen in de Bene Ladies Tour. De locomotief uit Woerden is veruit favoriet in de proloog van 4 kilometer die loopt van Castellum Hoge Woerd naar Leidsche Rijn Centrum. Daarna is het de beurt aan Lorena Wiebes uit Mijdrecht in de te verwachten massasprints.

Van Dijk, de nummer drie van het WK tijdrijden, hoeft geen tegenstand te verwachten van de nummers een en twee van het WK. Zowel Annemiek van Vleuten als Anna van der Breggen rijden niet de vierdaagse etappekoers door Nederland en België, ze kiezen voor de World Tour-wedstrijd La Course op 19 juli in Frankrijk. Toch is het deelnemersveld heel behoorlijk met 10 ploegen uit de top 20 van het vrouwenwielrennen. De Bene Ladies Tour zal waarschijnlijk uitdraaien op een sprintersbal. Behalve Wiebes verschijnen ook Kirsten Wild, die de jonge Mijdrechtse in het voorjaar enkele keren klopte, Amy Pieters, de Belgische Jolien D’hoore die de wedstrijd al tweemaal won, de Francaise Roxane Fournier en de Deense Christina Siggaard aan de start.

Het startschot wordt donderdag om 18.00 uur gegeven. De route loopt van het Castellum over de Groenedijk, dan links het Lint op langs de Langerakbaan en de Parkzichtlaan. Bij de Crouweldijk gaan de rensters links de fietsboulevard op en vervolgen hun weg over de Hermelijnvlinderdijk en Beeldhouwersdijk. Bij de Jan Wolkerssingel buigt het parcours naar links en vervolgens tweemaal rechts over het bruggetje de Grauwaartsingel op en de laatste bocht is linksaf de Parijsboulevard op, waar de deelnemers finishen.

Zondag eindigt de Bene Ladies Tour in het Belgische Zelzate.