Wiebes in topvorm richting NK

Wielrennen Redactie

Lorena Wiebes heeft de Noordwijk Classic op haar naam geschreven. Het 19-jarige grote wielertalent uit Mijdrecht versloeg in de sprint Amy Pieters. Wiebes stormt in sneltreinvaart naar de top van de Nederlandse vrouwen en dus naar wereldtop. Ze is aan een geweldige serie bezig, die ze over een kleine week ongetwijfeld een vervolg wil geven.

Dan wordt in Hoogerheide het NK wielrennen gehouden voor onder meer de elitevrouwen en vrouwen-beloften. Wiebes, van Parkhotel Valkenburg, zal zich op zaterdag (zondag rijden de mannen) graag willen meten met de verschillende wereldtoppers die Nederland rijk is, al weten die zich veelal gesteund door een sterk profteam.

Dat NK begon in het weekeinde van 23 en 24 juni al in het Zeeuwse Philippine met wedstrijden voor de nieuwelingen, junioren en eliterenners zonder contract. Weinig renners uit de regio Utrecht haalden het podium. Alleen Cathaleine Hoolwerf uit Eemdijk deed het uitstekend. De 18-jarige renster pakte de titel bij de junior-vrouwen. Ze was de snelste in een sprint van een een groep van tien meiden. Hoolwerf rijdt dit seizoen in de door oud-prof Servais Knaven opgerichte opleidingsploeg ABP.

Bij de 55plussers veroverde Lars Rietveld uit Oudewater zilver op het NK Masters. Dat zou aanvankelijk in Rucphen gehouden worden maar de gemeente vond de kosten te hoog waardoor de nationale titelstrijd werd verplaatst naar Eindhoven.