Wiebes wint niet in Nokere Koerse, maar ze komt er aan

Wielrennen Redactie

2019 was het jaar van de eerste editie van de vrouweneditie van de Nokere Koerse. Met als winnares de op dat moment nog piepjonge Lorena Wiebes uit Mijdrecht. Vorig jaar was het de eerste wielerkoers die sneuvelde vanwege de coronapandemie. Bij de tweede editie die vandaag gereden werd hoopte de organisatie het parcours zwaarder te hebben gemaakt. Dat lukte met dank aan de gure omstandigheden. De winnares was ook een topper, Amy Pieters. Lorena Wiebes werd vijfde.

Dat was op zich heel erg knap gezien de val die ze vorige week had gemaakt in de Healthy Ageing Tour. Want het was in België geen simpele rit op weg naar een massasprint. En daar hoop je natuurlijk wel op wanneer je een van de snelste vrouwen, zo niet de snelste, bent van het hele vrouwenpeloton.

Kortom, Lorena Wiebes toonde zich met de vijfde plaats in zware omstandigheden die niet een-twee-drie de hare zijn, een taaie.

De grote eendagswedstrijden in het voorseizoen moeten nog komen. Met aan alle kanten vrouwen die staan te trappelen om zich te tonen. Let op Lorena Wiebes.