Veenendaal-Veenendaal wordt doorgeschoven naar het najaar

Wielrennen Redactie

De wedstrijd Veenendaal-Veenendaal stond gepland voor 21 en 22 mei 2021, maar dat blijkt na goed overleg met de Gemeente Veenendaal niet haalbaar te zijn. Bestuursvoorzitter André Homma: 'Veenendaal-Veenendaal is een publieksevenement. Behalve een wielerwedstrijd organiseren willen we er ook een feestje van maken en dit gaat niet zonder publiek. Het is de verwachting dat de coronamaatregelen voorlopig nog van kracht blijven.' De organisatie zoekt nu naar mogelijkheden om deze editie in september te organiseren.

Het nieuws is kenbaar gemaakt op de website van de organisatie. Die zoekt nu naar mogelijkheden om in september alsnog de 35e editie te kunnen houden. Veenendaal-Veenendaal werd vorig jaar afgelast, net na de uitbraak van het coronavirus. Zover wil de organisatie nu nog niet gaan. ’We hopen dat we dit jaar alsnog een Veenendaal-Veenendaal kunnen rijden. We zullen er alles aan doen om dat te kunnen organiseren,’ aldus Homma. ‘We weten ons gesteund door onze partners, zoals gemeente Veenendaal, sponsor Simac, Sportservice Veenendaal en vele lokale en regionale partners. Samen met hen doen we ons uiterste best om dit jaar toch een mooi wielerfeest te organiseren.’

De eendagskoers Veenendaal-Veenendaal kent grote winnaars als Joop Zoetemelk, Jean-Paul van Poppel, Jeroen Blijlevens, Tom Boonen en Dylan Groenewegen. Het parcours biedt hoogteverschillen op de Utrechtse Heuvelrug en de Veluwezoom. Regelmatig terugkerende beklimmingen zijn onder andere de Grebbeberg en het Paardenveld in Rhenen en de Posbank in de omgeving van Arnhem.

De vrouwenkoers is pas een keer gehouden (in 2018) met als winnaar Annemiek van Vleuten. Op 21 mei 2021 zou de tweede editie zijn, een dag later zouden de mannen in actie komen.