Wilco Kelderman begint uitstekend aan de Giro

Wielrennen Redactie

Wilco Kelderman is verbluffend sterk aan de Ronde van Italië begonnen. De 31-jarige Barnevelder eindigde in Visegrád (Bulgarije) als vijfde in de lastige eerste etappe, die een finale kende voor de echte puncheurs. Mathieu van der Poel was een van de kanshebbers om meteen de roze trui te pakken en de Nederlander maakte het waar. In extremis klopte de renner van Alpecin-Fenix de eerste Afrikaanse winnaar van Gent-Wevelgem, Biniam Girmay.

Voor Kelderman was de winst veel meer dan de vier seconden die hij pakte op een aantal klassementsrenners. De kopman van BORA-hansgrohe was na zijn recente val in Luik-Bastenaken-Luik boordevol twijfels in Boedapest gearriveerd waar de Giro dit jaar van start ging. Maar hij reed attent en mengde zich zelfs nog in de strijd om de zege. Dat was uiteindelijk te hoog gegrepen, maar de vijfde plek zal hem vertrouwen geven voor de individuele tijdrit zaterdag.

Van der Poel achterhaalde in extremis Girmay, de klasbak uit Eritrea die rijdt voor de relatief kleine Belgische ploeg  Intermarché-Wanty-Gobert.  Derde werd Pelle Bilbao, vierde Magnus Cort Nielsen. Bauke Mollema handhaafde zich ook vooraan met de zevende plaats achter topfavoriet Richard Carapaz.


De laatste nieuwsberichten: