Wilco Kelderman blijft overeind in koude, slopende bergetappe

Wielrennen Redactie

Wilco Kelderman heeft zich na een dag afzien weten te handhaven op de zevende plaats in de Tour de France. Op het eind van een koude, slopende rit naar wintersportoord Tignes moest hij een groepje met concurrenten laten gaan. Daarvoor was Tadej Pogacar met opmerkelijk gemak weggesprongen om zijn leidende positie in het klassement te verstevigen. De held van de dag was echter de Australië Ben O’Connor, die met minuten voorsprong solo won.

De renner van AG2R  leek zelfs even op weg naar de gele trui, maar zag op het eind van de slotklim iets van zijn voorsprong afgeknabbeld worden. Wel is hij opgerukt naar een fraaie tweede plaats. Kelderman kwam als dertiende binnen op 6.47 minuten van de winnaar. O’Connor ging hem voorbij net als Enric Mas, maar Wout van Aert viel helemaal weg uit de top van het klassement en Alexy Lutschenko zakte enkele plaatsen.

Maandag geniet het peloton van de eerste rustdag na een zwaar weekend in de Alpen, waarin de renners geen moment rust kregen en vrijwel onophoudelijk regen over zich uitgestort kregen.