Wilco Kelderman dringt toptien binnen van Tirreno-Adriatico

Wielrennen Redactie

Een bergetappe kon je de vierde rit in de Tirreno-Adriatico niet noemen, maar het venijn zat hem wel in de pittige slotklim. Een actieve Wilco Kelderman handhaafde zich keurig bij de beste klassementsrenners van de zevendaagse Italiaanse koers. Hij werd achtste op vijf seconden van ritwinnaar Tadej Pogacar. De Sloveen nam tevens de leiding in het klassement over van de Italiaan Fillippo Ganna. Lorena Wiebes won in België de GP Oetingen.

Het peloton bleef lang bij elkaar in de vierde etappe van de Tirreno-Adriatico. Het wachten was op de demarrage van Pogacar. Die kwam pas in de slotkilometer, maar was dan ook zo fel dat niemand in zijn wiel kon blijven. De Deen Jonas Vingegaard werd tweede, de Fransman Victor Lafay derde.

Pogacar heeft nu 9 seconden voorsprong op de Belg Remco Evenepoel en 21 op Ganna. De Nederlander Thymen Arensman staat knap vierde. Wilco Kelderman is opgerukt naar plaats tien.

Vrijdag krijgen de renners verschillende korte, steile stukken voorgeschoteld. Zaterdag is dan de koninginnerit met een dubbele beklimming van de Monte Carpegna.

Lorena Wiebes

Lorena Wiebes boekte haar eerste zege van het seizoen in het Belgische Pajottenland. Ze was oppermachtig in de massasprint die de GP Oetingen besliste. De Mijdrechtse dankte haar ploeggenoten van DSM die in de finale de boel bij elkaar hielden en Wiebes voorbeeldig lanceerden.