Wilco Kelderman genomineerd voor titel ‘Renner van het Jaar’

Wielrennen Redactie

Wilco Kelderman is genomineerd voor de titel ‘Wielrenner van het Jaar 2020.’ De nummer drie van de Giro d’Italia heeft concurrentie van de winnaar van de Ronde van Vlaanderen Mathieu van der Poel, en de baanrenners Harry Lavreysen, Jeffrey Hoogland en Sam Ligtlee. Bij de vrouwen behoort Annemiek van Vleuten tot de genomineerden, maar lijkt wereldkampioene Anna van der Breggen de titel van ‘Renster van het Jaar’ niet te kunnen ontgaan.

Behalve de ‘Wielrenner van het Jaar’ (Gerrit Schulte Trofee) en ‘Wielrenster van het Jaar’ (Keetie van Oosten-Hage Trofee) is er ook de verkiezing van ‘Renner voor de Toekomst’ (Gerrie Knetemann Trofee). Daarvoor zijn twee wegrenners, Olav Kooij en Thijmen Arendsman, en twee cyclocrossers, Ceylin del Carmen Alvarado en Ryan Kamp, genomineerd.
De winnaars worden gekozen door oud-renners (de Club van 48), de huidige profrenners en het publiek. Normaal worden zij bekendgemaakt op een speciaal gala in Den Bosch maar dat gaat dit jaar niet door. In welke vorm ze nu in het zonnetje worden gezet is nog niet bekend, wel dat het medio december gaat gebeuren.
Vorig jaar waren de titels voor Mathieu van der Poel, Annemiek van Vleuten en Lorena Wiebes.