Wilco Kelderman keert terug op oude nest Jumbo-Visma

Wielrennen Redactie

Wilco Kelderman keert volgend seizoen terug bij Jumbo-Visma. Dat meldt het doorgaans goed geïnformeerde Wielerflits. Officieel mogen volgens de reglementen van de UCI renners pas sinds 1 augustus een contract tekenen bij een nieuwe ploeg. Kelderman, opgegroeid in Barneveld, is aan het tweede seizoen bezig bij het Duitse BORA-hansgrohe. Ook oud-Veenendaler Dylan van Baarle zou volgens de berichten tekenen bij de Nederlandse topequipe.

Kelderman reed in zijn jonge jaren bij het Rabobank Development Team en stroomde in 2012 door naar de profploeg, de bakermat van het huidige Jumbo-Visma. Hij gold als een groot talent als klassementsrenner, maar zijn kwaliteiten kwamen – vooral als gevolg van valpartijen – niet helemaal uit de verf. Kelderman verkaste vervolgens naar Team Sunweb, het huidige DSM, en werd bij die ploeg derde in de Giro van 2020. Een jaar later behaalde hij, nu bij BORA-hansgrohe, met de vijfde plaats zijn beste resultaat in de Tour de France.

In de Giro van dit jaar kampte hij met de naweeën van een val en stelde zich in dienst van de latere winnaar Jai Hindley. Kelderman start op 19 augustus in Utrecht in de Ronde van Spanje.