Wilco Kelderman klimt naar derde plaats in Dauphiné

Wielrennen Redactie

Met nog twee zware bergritten voor de boeg is Wilco Kelderman naar de derde plaats geklommen in het Critérium du Dauphiné. De Barnevelder staat 12 seconden achter de nieuwe klassementsleider Alexey Lutsschenko en voelt de hete adem van favoriet Geraint Thomas in zijn nek. De Brit heeft een seconde achterstand op de Nederlander. De zesde etappe werd gewonnen door de 41-jarige Alejandro Valverde, die zelf twee keer de Dauphiné won.

De Spaanse veteraan Valverde ging in de laatste honderden meters met een imponerende versnelling op en over Tao Geoghegan Hart, vorig jaar winnaar van de Giro. Geletruidrager Pöstlberger, een ploeggenoot van Kelderman bij Bora-hansgrohe, was al daarvoor gelost. Kelderman kwam als vierde binnen in dezelfde tijd als Valverde. Dat gold ook voor nummer tien Steven Kruijswijk die de toptien van het klassement is binnengedrongen. De Kopman van Jumbo-Visma staat negende. Utrechter Martijn Tusveld (Team DSM) staat op plaats 63, een plek voor Veenendaler Dylan van Baarle (INEOS Grenadiers).

Zaterdag is de aankomst op La Plagne, zondag eindigt de beangrijke voorbereidingskoers op de Tour de France in Les Gets.