Wilco Kelderman neemt geen risico’s in tijdrit Tirreno

Wielrennen Redactie

Wilco Kelderman heeft geen risico’s genomen in de eerste etappe van de Tirreno-Adriatico. De Barnevelder eindigde in de tijdrit over bijna 14 kilometer als 42ste. Op de vlakke wegen langs de Tyrreense kust was Filippo Ganna de snelste. De Italiaanse wereldkampioen had elf seconden voorsprong op de Belg Remco Evenepoel en achttien op Tadej Pogacar. De Sloveen hield verrassend goed stand, twee dagen na zijn triomf in de loodzware Strade Bianche.

De Tirreno-Adriatico wordt door veel renners aangegrepen om de vorm aan te scherpen voor Milaan-San Remo op 19 maart. Wilco Kelderman van BORA-hansgrohe, met een beurs lijf uitgevallen in de Ronde van Valencia, kon in dit geweld niet mee. Hij gaf 1.03 minuut prijs op tempobeul Ganna. Beste Nederlander was Thymen Arensman (Team DSM) met een zesde plaats. hij verloor 28 seconden.

Vrijwel gelijktijdig met de Italiaanse rittenkoers wordt in Frankrijk eveneens een hoog aangeschreven meerdaagse wielerwedstrijd gereden. De tweede etappe van Parijs-Nice werd een prooi voor de Nederlandse sprinter Fabio Jakobson.