Wilco Kelderman: ‘Overgang naar BORA stimulans carrière’

Wielrennen Redactie

Wilco Kelderman denkt dat zijn overstap volgend seizoen naar BORA-hansgrohe een stimulans zal zijn voor zijn carrière als profrenner. De 29-Jarige Barnevelder heeft voor twee jaar getekend bij de Duitse WorldTour-ploeg, waar Peter Sagan en Emanuel Buchmann de blikvangers zijn. Overigens worstelen beiden momenteel in de Tour met hun vorm dan wel fysieke fitheid. Kelderman zit niet in de Tour, hij rijdt dit jaar de Giro.

Bij BORA-hansgrohe zal Wilco Kelderman zich voornamelijk concentreren op grote rondes. Ooit werd hij vierde in de Ronde van Spanje, maar dat is al weer een paar jaar geleden. De laatste jaren kampte de sierlijke pedaleur met veel pech. Als gevolg van valpartijen was de renner van Sunweb meer aan het revalideren dan dat hij daadwerkelijk mee streed aan het wielerfront.

‘Ik kijk erg uit naar deze nieuwe uitdaging. Na de eerste gesprekken met de coaches en het managementteam werd mij duidelijk dat dit precies de goede stap voor mij is,’ verklaart Kelderman op de site van de Duitse wielerploeg.

Teammanager Ralph Denk zwaait de loftrompet over de Nederlandse klassementsrenner. ‘Wilco is een renner met een enorm potentieel. Het is voor de komende jaren onze taak om dit potentieel ook in zijn prestaties op de fiets tot uiting te laten komen. Hij heeft hiervoor de ideale leeftijd en zal zeker een aanwinst voor ons team zijn.’