Wilco Kelderman verlaat Sunweb voor het Duitse BORA-hansgrohe

Wielrennen Redactie

Wilco Kelderman rijdt volgend seizoen voor de Duitse WorldTour formatie BORA-hansgrohe. De 29-jarige Barnevelder verlaat na drie seizoenen Team Sunweb, waar hij in 2017 met een vierde plaats in de Ronde van Spanje zijn beste resultaat tot dusver boekte in zijn loopbaan als profrenner. Bij BORA-hansgrohe wordt Kelderman ploeggenoot van onder meer drievoudig wereldkampioen Peter Sagan.

De overstap van Kelderman wordt gemeld door de Telegraaf. Officieel mogen ploegen pas vanaf 1 augustus transfers bekendmaken. Kelderman wordt de laatste jaren geplaagd door tal van valpartijen die hem maanden aan de kant hielden. Hij werd sinds zijn entree in het profpeloton in 2012 bij Rabobank beschouwd als een ronderenner met een grote toekomst, maar heeft de verwachtingen nooit volledig kunnen inlossen.

Bij BORA-hansgrohe brak Emanuel Buchmann vorig jaar met een vierde plaats in de Tour de France door als klassementsrenner. Maar het grote uithangbord is toch wel Peter Sagan die verschillende malen de groene puntentrui in de Tour wist te veroveren en driemaal op rij wereldkampioen werd. Verder huist in de ploeg nog een topsprinter en wel Pascal Ackermann.

Team Sunweg wordt geconfronteerd met een behoorlijke leegloop. Nadat eerst Tom Dumoulin de overstap maakte naar Jumbo-Visma vertrekt ook Sam Oomen naar de ambitieuze Nederlandse ploeg, al is dat nog niet officieel bevestigd. Met Kelderman zou al de derde ronderenner bij Sunweb vertrekken in korte tijd.

Overigens zijn Kelderman en Oomen opgenomen in de ploeg van Sunweb die dit jaar de Ronde van Italië gaat rijden.