Wilco Kelderman zakt een plek op ‘de dag van Bauke Mollema’

Wielrennen Redactie

Wilco Kelderman is in de Tour de France een plaatsje gezakt. De Barnevelder staat nu zevende. Hij werd gepasseerd door Guillaume Martin die zich als enige van de klassementsrenners in een kopgroep bevond. De Fransman werd overigens afgetroefd door een Nederlander. Bauke Mollema besloot 43 km voor de finish weg te springen en sprokkelde aanvankelijk seconde na seconde. Totdat de achtervolgers het opgaven en hij solo zegevierde in Quillan.

Een prachtig resultaat voor het Nederlandse wielrennen, al moest Kelderman dus een plek prijsgeven. De Barnevelder verklaarde vrijdag dat hij veel last had van de hitte en dat zal zaterdag in de veertiende etappe niet anders geweest zijn. In het hooggebergte van de Pyreneeën is het wellicht wat koeler, maar liggen er andere gevaren op de loer.

Zondag koerst het peloton over vier bergtoppen naar de hoofdstad van het dwergstaatje Andorra. De finale is een 15 kilometer lange afdaling. Maandag is de tweede rustdag, waarna drie bergetappes in de Pyreneeën waarschijnlijk beslissend zullen zijn voor het klassement.