Wilco Kelderman zoals verwacht niet naar Ronde van Italië

Wielrennen Redactie

Zoals te verwachten was zal Wilco Kelderman dit jaar geen Giro d’Italia rijden. De Barnevelder is niet op tijd hersteld van de verwondingen die hij opliep bij een ernstige val in de Ronde van Catalonië. De absentie van Kelderman betekent een domper voor Tom Dumoulin die in zijn jacht op een tweede triomf in Italië zijn meesterknecht moet missen.

Kelderman brak bij zijn val zijn linkersleutelbeen en liep een scheurtje op in een nekwervel. Hij is geopereerd en zal minstens vijf weken een nekbrace moeten dragen. Op de website van Team Sunweb uit hij zijn teleurstelling dat hij een groot deel van het seizoen aan de kant zal staan. ‘Ik moet me nu beetje bij beetje gaan richten op mijn herstel, maar wil niet te ver vooruit kijken.’

De Ronde van Italië begint dit jaar op 11 mei in Bogota. Kelderman debuteerde in 2014 in de Giro met een zevende plaats. Sindsdien heeft hij zijn belofte nooit echt kunnen inlossen. In 2017 moest hij de ronde voortijdig verlaten door een gebroken vinger, vorig jaar was hij afwezig na een val in de Tirreno-Adriatico.

Kelderman zal komende week nog verschillende onderzoeken ondergaan in het ziekenhuis in Utrecht.