Wilco van Schaik zorgt voor schokeffect

Kort nieuws Voetbal Redactie Utrechtse Sportkrant

Algemeen directeur Wilco van Schaik zorgde dinsdagavond tijdens de nieuwjaarsreceptie van FC Utrecht voor een schokeffect in de zaal met genodigden toen hij aan het einde van zijn toespraak z’n vertrek aan het einde van dit seizoen aankondigde.

De directeur was in stadion Galgenwaard openhartig in zijn motivatie van deze voor velen onverwachte beslissing. ‘Deze job heeft veel van mij gevergd. Na vijf en een half tropenjaar ben ik toe aan een nieuwe stap die mogelijk minder slopend is voor mezelf en mijn vrouw. Maar ik ben trots op de manier waarop FC Utrecht zich de afgelopen jaren heeft opgericht want de club lag bij mijn komst op z’n gat. We zijn weer een club met kleur op de wangen en waarop de mensen stilaan trots worden en daaraan mocht ik mijn bijdrage leveren.’

En verder: ‘Ik voel zelf dat dit het juiste moment is om deze beslissing te nemen. Er komt na zes jaar weer een nieuwe periode aan voor FC Utrecht. We hebben grote stappen gemaakt en veel bereikt, waar ik mede verantwoordelijk voor ben. Maar andere doelen zijn niet bereikt. Dat heb ik geëvalueerd voor mezelf en dat heeft tot deze conclusie geleid.’

‘Een betaald voetbalorganisatie kent vele kanten, leuke en ook minder leuke. Nog weer zo’n periode die zoveel energie, passie en bevlogenheid vraagt, en ook zoveel van je eist, het is beter die om aan anderen over te laten. Die kunnen een frisse wind laten waaien. Er komen voor FC Utrecht nieuwe uitdagingen en die vragen om een nieuw leiderschap.’

Grootaandeelhouder Frans van Seumeren over het vertrek van Wilco van Schaik: ‘Iedereen kent mijn relatie met hem en daarom vind ik het jammer dat hij onze organisatie verlaat. Maar ik respecteer zijn besluit. Er is veel werk verzet, het waren tropenjaren voor hem. De komende maanden zal hij zijn kennis in goed overleg overdragen voordat Wilco zijn loopbaan elders gaat voortzetten. We wensen hem daarbij alle succes toe.’