Wim Stroetinga weer op de fiets

Baanwielrennen Redactie

Wim Stroetinga is voldoende hersteld van zijn val tijdens het EK baanwielrennen om deel te nemen aan de wereldbekerwedstrijd komend weekeinde in Pruszków, Polen. De 32-jarige Nijkerker is door bondscoach Peter Schep geselecteerd voor de koppelkoers, die hij zal rijden met Yoeri Havik.

Stroetinga kwam tijdens een laatste training voor de Europese titelstrijd zwaar ten val. Per brancard moest hij in Berlijn naar het ziekenhuis worden vervoerd. Daar bleek hij niets gebroken te hebben, wel was zijn bovenbeen dermate gekwetst dat hij de zesdaagse van Londen moest laten schieten. Havik reed daar met vervanger Roy Pieters. Het Nederlandse koppel bleef steken op de vierde plaats, onder meer achter het sprintkanon Mark Cavendish (tweede).

De wereldbekerwedstrijd in Polen is van 3 tot en met 5 november. Voor Nederland is ook Jeffrey Hoogland, Europees kampioen op de kilometer tijdrit, van de partij, evenals wereldkampioene op de weg (tijdrit) Annemiek van Vleuten die haar geluk nogmaals wil beproeven  op de individuele achtervolging.