Winst voor Holland bij tweekamp polsstokverspringen in Vlist

Polsstokverspringen Redactie

De jaarlijkse Tweekamp polsstokverspringen tussen Holland en Friesland is dit jaar gewonnen door Holland. De ruime overwinning van 11,55m en winst in alle categorieën door het Hollandse team lag niet in de lijn der verwachting. Het weer speelde echter een belangrijke rol: een stevige wind maakte het de springers lastig. Het thuisvoordeel en ervaring op de Vlister schansen bleken onderscheidende factoren.

Man van de wedstrijd werd Thomas van Midden uit Vlist die twee super sprongen afleverden van 20,66m en 20,78m. Ook Suzanne Mulder uit Vlist sprong bij de meisjes de verste afstand met 15,41m. Dit was zelfs verder dan de verste afstand bij de dames van Demi Groothedde (Jaarsveld) 15.14m. Wouter van Midden 19,34 en Lukas van Eijk 18,54m (beiden uit Vlist) zorgde al voor een stevige voorsprong van ruim vijf meter bij de eerst senioren groep. De meisjes en jongens groep hielden elkaar in evenwicht, vooral door goede teamgeest en aanmoedigingen van de 500 toeschouwers werd er nipte overwinningen geboekt met 0,66m en 0,79m.

De junioren groepen maakte het nog spannender en na vier sprongen van elke deelnemer bleek er slechts 0,22m verder gesprongen te zijn door de Hollanders. Waarbij de bijzondere sprong van Hidde van Dam de grote verassing was die met een afstand van 19,14m zijn persoonlijke record verbeterde. De tweede senioren groep aangevoerd door Thomas van Midden maakte het karwei af. Het uiteindelijke verschil van 11,55m bleek historisch groot met als bijzonderheid de winst in alle categorieën door Holland.

Onder leiding van de nieuwe bondscoach Kenneth Broos werd kortom zeer sterk gepresteerd door alle springers.