WK-finale Simon de Wijs op groot scherm in Utrecht

Bridge Redactie

Simon de Wijs heeft voor de derde maal in zijn bridgeloopbaan de finale bereikt van de Bermuda Bowl, het WK voor landenteams. De topspeler uit Doorn schakelde met een ijzersterk TeamNL Noorwegen uit in de halve finale. De oranje suprematie was zo groot dat de Scandinaviërs nog voor de laatste set van 16 spellen gedesillusioneerd opgaven. De finale zal zaterdag op een groot scherm in het Utrechtse denksportcentrum Den Hommel te volgen zijn.

‘Trek je oranje outfit aan en kom op een groot scherm in het nationaal denksportcentrum Den Hommel kijken naar onze absolute toppers,’ luidt de oproep van een enthousiaste BridgeBond. Vanaf 10.00 uur kunnen zaterdag de laatste drie zittingen van de finale worden meebeleefd. De eerste drie zittingen zijn reeds vrijdagmiddag. Nederland neemt het op tegen Zwitserland, dat USA-1 versloeg. Bij Zwitserland speelt een Nederlands team, Sjoert Brink en Bas Drijver.

Nederland had in de halve eindstrijd na vijf van de zes zittingen een voorsprong van 114 imps (192-78) en dat verschil werd door tegenstander Noorwegen onoverbrugbaar geacht. TeamNL Bridge Open scoorde er in alle zittingen op los. De jonkies Joris van Lankveld en Berend van den Bos die debuteren in de Bermuda Bowl blijken geen last te hebben van ‘hoogtevrees’ en trekken onvervaard ten strijde tegen gerenommeerde wereldtoppers.

Simon de Wijs behoort, spelend met Bauke Muller, al jaren tot dat selecte gezelschap. De inwoner van Doorn is een ervaren WK-ganger met goud en zilver op zak. In 2011 werd hij wereldkampioen, in 2019 verloor hij in de finale van Polen. Daar komt dus sowieso een medaille bij, alleen de kleur is nog niet bekend.

 


De laatste nieuwsberichten: