WK finale toch op groot scherm in stad Utrecht te zien

Voetbal Redactie

De WK-finale van de Nederlandse voetbalvrouwen tegen de Verenigde Staten die aanstaande zondag om 17.00u gespeeld wordt zal in Utrecht op twee locaties op een groot tv-scherm te zien zijn. De gemeente heeft zowel voor het Janskerkhof in de binnenstad als voor het Brusselplein in Leidsche Rijn Centrum een vergunning afgegeven.

Het AD meldde donderdag nog dat wethouder Klaas Verschuure (economische zaken) in antwoord op vragen van PvdA en Student & Starter aangegeven had dat aanvragen getoetst zouden worden, maar er geen verdere actie vanuit de gemeente genomen zou worden. Vrijdagmiddag deed de gemeente een persbericht uit gaan waaruit bleek dat er toch centrale schermen geplaatst zouden worden.

Naast de twee schermen kunnen ook horecaondernemers kleine tv-schermen plaatsen. De gemeente heeft bepaald dat dit zonder vergunning kan. Aan de gevel mag dit naar buiten gericht, op het terras moet het scherm naar binnen zijn gericht. Uitgangspunt is dat de kijkers zich binnen de reguliere terrasafscheiding van de betreffende vestiging bevinden, zodat de openbare weg begaanbaar blijft.

‘Fantastisch dat de finale zondag op veel plekken in de stad te zien is’, zegt Verschuure. ‘We zijn blij dat ondernemers hiervoor het initiatief hebben genomen. Ik hoop dat Utrecht zondag oranje kleurt en dat het een mooi feest wordt, met hopelijk de wereldtitel.’