WK mondt voor sprintster Schippers uit in grote deceptie

Atletiek Redactie

Voor Dafne Schippers lijken de wereldkampioenschappen atletiek voorbij. De 27-jarige Utrechtse heeft besloten niet te starten op de 200 meter vanwege een liesblessure. Zondag had ze zich al teruggetrokken voor de finale van de 100 meter. Hoewel er nog geen duidelijkheid over is, lijkt het uitgesloten dat Schippers nog meedoet aan de 4x100 meter estafette.

De sprintdiva wil geen risico’s lopen met het oog op de Olympische Spelen volgend jaar in Tokio. Op haar fraaie erelijst ontbreekt nog olympisch goud. WK-goud heeft ze al wel. Tweemaal zelfs, op de 200 meter, de afstand waarvan maandagmiddag de series begonnen. Schippers besloot in de warming-up de knoop door te hakken of ze wel of niet zou starten. Het werd dus niet.

De Utrechtse beleeft geen gelukkig seizoen. Begin dit jaar viel ze in haar huis van de trap en hield daar rugklachten aan over. Die verdwenen nooit helemaal en topfit was ze dan ook niet toen ze afreisde naar de warme golfstaat Qatar. Op de 100m kwam ze in haar serie tot 11.17, ver verwijderd van wat haar grote concurrenten deden. De halve finale verliep op het oog beter, ze finishte in 11.07 en plaatste zich als zevende voor de eindstrijd. Later vertelde haar coach  Bart Bennema dat ze na twintig meter haar lies voelde, waardoor ze in het tweede deel van de race niet kon doortrekken. En juist ‘de turbo’ is het sterke wapen van de blonde Utrechtse.

Een dag later blijkt de liesblessure haar dus nog steeds parten te spelen. Na goud (200m) en zilver (100m) in 2015, goud (200m) en brons (100m) in 2017 zijn de wereldkampioenschappen van 2019 voor Dafne Schippers vooralsnog uitgelopen op een grote deceptie.