Worsteltweeling Sterkenburg maakt op wereldkampioenschap De Halter trots

Worstelen Robert Jan van der Horst

Worsteltweeling Tyrone en Marcel Sterkenburg (woonachtig in Hilversum) hebben op het WK voor junioren van zich doen spreken. Beide leden van de Utrechtse worstelvereniging De Halter drongen in Ufa (Rusland) door tot de finale in hun gewichtsklasse op het onderdeel Grieks-Romeins worstelen. De mondiale titelstrijd wordt van 16 tot en met 22 augustus gehouden.

Tyrone (gewichtsklasse -87 kilo) moest zaterdagmiddag 21 augustus genoegen met de tweede plaats. In de finale dolf hij het onderspit tegen de Rus Adlan Amriev. Marcel Sterkenburg (-82 kilo) komt later nog in actie en neemt het op tegen de Kazak Karen Khachatryan.

De twee finaleplaatsen voor de 20-jarige Nederlandse worstelaars betekenen volgens een trotse De Halter-voorzitter Erwin Goris ‘een geweldige boost’ voor De Halter en de Nederlandse worstelsport. ‘Het is ongekend wat hier is gebeurd’, aldus Goris.

Marcel Sterkenburg rekende op weg naar de finale onder meer af met de Oekraïner Mykyta Alieksieiev. Tyrone was in de halve eindstrijd te sterk voor Lachin Valiyev uit Azerbeidzjan. Wanneer Marcel Sterkenburg in de jacht op een gouden medaille in actie komt, is nog niet bekend.