Woudenberg maakt ambitie waar

Utrechtse sportverenigingen Voetbal Redactie

Amateurvoetbalvereniging VV Woudenberg werd opgericht op 19 augustus 1961. De club heeft twee bekende spelers voortgebracht die toevallig ook nog tot dezelfde familie behoren: Erik Willaarts (1961) en zijn neef Ricky van Wolfswinkel (1989).

Woudenberger Willaarts begon te voetballen bij amateurclub VV Woudenberg waar hij werd opgemerkt door een scout van FC Utrecht. Daar vormde hij een gouden duo met John van Loen, de een de aangever, de andere de afmaker. Na FC Utrecht verhuisde de Woudenberger naar het Duitse Borussia Mönchengladbach, waar hij door blessures weinig aan spelen toe kwam, en al gauw werd hij weer uitgeleend aan de club uit de Domstad. Hij haalde echter zijn oude niveau niet meer, en vertrok naar FC Dordrecht. Na twee seizoenen daar speelde Willaarts nog drie jaar voor Go Ahead Eagles, waarna hij een punt achter zijn carrière zette. Willaarts ging na zijn profcarrière weer op zijn thuisbasis in Woudenberg voetballen en wel in het vijfde elftal.

 

Van Wolfswinkel

Neef Ricky van Wolfswinkel werd ook geboren in Woudenberg en begon op de velden van die club dan ook met voetballen. In 1999 maakte hij de overstap naar de jeugdopleiding van Vitesse, waar hij in zijn eerste jaar topscorer werd van de eerste divisie voor A-junioren. Voor deze prestatie kreeg hij in 2007 een prijs uitgereikt van Wesley Sneijder. Na diverse jeugdelftallen doorlopen te hebben, maakte Van Wolfswinkel in 2008 zijn debuut in het eerste elftal, waarna het snel ging met zijn carrière. In het seizoen 2009-2010 kwam hij uit voor FC Utrecht waar hij zijn waarde bewees. Met vier goals in de Play-offs om Europees voetbal, zorgde hij er mede voor dat Utrecht het volgende seizoen mocht deelnemen aan de voorrondes van de Europa League. In zijn tweede jaar kroonde Van Wolfswinkel zichzelf tot FC Utrechts topscorer aller tijden in Europa. Hij scoorde onder meer drie keer in een 4-0 overwinning tegen Celtic. Via Sporting Lissabon, Norwich City, Saint-Etienne en Real Betis kwam hij weer terug bij Vitesse om in 2017 bij FC Basel te tekenen. Anno 2019 speelt hij nog steeds bij deze club uit Zwitserland.

 

Ambitie

In 2012 stelde VV Woudenberg een beleidsplan op waarin de ambitie om eerste klasse te gaan spelen in zwart op wit werd gesteld. Die ambitie werd behaald aan het eind van het seizoen 2018-2019 toen de club kampioen werd van de tweede klasse. Dit seizoen speelt het standaardelftal in de eerste klasse zaterdag van het KNVB-district West-I. In die competitie zal het op zaterdag 14 december aantreden tegen Roda ’46. Om 14.30 vindt op de velden van VV Woudenberg de aftrap plaats van deze derby in de eerste klasse zaterdagvoetbal in regio West 1.