Yassin lacht, Remko huilt

Voetbal Hans van Echtelt

FC Utrecht won op zondag 10 maart met 5-1 voor het vijfde seizoen thuis op rij van Vitesse. Na afloop waren er twee spelers van wie de naam op iedere lip lag. Yassin Ayoub als de belangrijkste man bij de thuisclub en natuurlijk schlemiel Remko Pasveer wiens merkwaardige capriolen dit keer FC Utrecht wel erg in de kaart speelden.

Journalist Hans van Echtelt doet verslag, dit keer niet vanuit zijn geliefde Vak P, maar vanuit een Skybox.

‘Het was een merkwaardige middag in Galgenwaard waar de lente doorbrak en het veld vrijwel onbespeelbaar oogde.

Ik bekeek de ontwikkelingen op de steppe van Galgenwaard dit keer niet vanuit mijn vertrouwde Vak P maar uit een comfortabele skybox die mij en mijn familieleden beschikbaar was gesteld vanwege m’n onlangs gevierde 75e verjaardag. Het was dit keer bijzonder toeven tussen vier kleinkinderen die bij iedere FC-goal uit hun bol gingen en de meest spontane dansjes ten beste gaven.

En dan die aparte wedstrijd waarin Vitesse aanvankelijke gelijke tred hield met FC Utrecht waar Zakaria Labyad weer van de partij was. De Arnhemse formatie had vorige week Ajax verslagen en was vol zelfvertrouwen naar Galgenwaard gekomen. Toch keek de ploeg na een half uur tegen een 2-0-achterstand aan, want FC Utrecht blonk deze middag vooral uit in efficiënte doelpogingen.

Toen het desondanks na rust snel 2-1 werd, keken we elkaar in de Charity Skybox zorgelijk aan, want de thuisclub wankelde en Vitesse claimde zelfs een mogelijk terechte strafschop na een overtreding van aanvoerder Willem Jansen die voor rust de openingstreffer eerder op zijn naam had gebracht. Arbiter en naamgenoot Ed Janssen wilde er niet aan waarna het drama-Pasveer zich begon te voltrekken. Hij ging twee keer in de fout, door Sander van de Streek en Yassin Ayoub dankbaar afgestraft.

 En zo kon FC Utrecht de partij comfortabel uitspelen en het door FC Utrecht aangeboden gebaar extra glans geven. Na afloop kwam reserve Cyriel Dessers nog even langs samen met keeperstrainer Marcel Mul, iets wat ons op Vak P natuurlijk nooit overkomt. Met hen hebben we nog een half uurtje nagepraat over een voetbalmiddag waarop FC Utrecht zich vrijwel verzekerde van een plek in de nacompetitie. Die hoop ik dan weer op mijn vertrouwde plekke op P te gaan volgen.’