Yes! Puck Pieterse wint haar eerste wereldbeker

Veldrijden Redactie

Vorig haar was ze er al een paar keer dichtbij en ook dit seizoen rook Puck Pieterse aan de zege in een wereldbekercross. Alleen zat steeds die vermaledijde Fem van Empel haar dwars. Maar in de Druivencross van Overijse waren de weergoden de 20-jarige Amersfoortse gunstig gezind. Regen kwam er uit de lucht en dus veranderde het parcours in een grote modderpoel waarin techniek de doorslag geeft. En die heeft Pieterse als geen ander.

Van top tot teen onder de modder maar juichend en stralend passeerde Puck Pieterse de finish in Overijse. Ruim een minuut was ze sneller dan haar plaaggeest Fem van Empel. Al in de eerste ronde dook de Amersfoortse onvervaard in de blubber. Na een paar bochten had ze al een gaatje geslagen en dat werd nimmer kleiner. Ook Pieterse glibberde regelmatig weg en moest soms van de fiets, maar veel minder dan de andere vrouwen. Elke ronde werd haar voorsprong groter en na ruim 52 minuten over een loodzwaar parcours was het zover: de Europees kampioene bij de belofte-vrouwen had haar eerste overwinning in een topcross binnen.  Na een onvervalste one-woman-show, een demonstratie  van techniek.

Met Shirin van Anrooij als nummer drie werd het podium opnieuw gevuld met drie twintigjarigen. Vierde werd Lucinda Brand en vijfde Ceylin Alvarado. De Amerikaanse Clara Honsinger was op plaats zeven de eerste buitenlandse. In het klassement van de wereldbeker gaat Van Empel aan de leiding, voor Alvarado en Pieterse.

De Amersfoortse verklaarde dat ze vanaf de start het wilde initiatief te nemen. ‘Ik had heel goede benen en nam in het begin bewust veel risico’s. Daarna deed ik het iets voorzichtiger aan. Eerlijk gezegd had ik verwacht dat het wat dichter bij elkaar zou liggen, maar dit vind ik natuurlijk niet erg.’