Zeldzaam hoog niveau bij de vrouwen 200 meter NK Atletiek dit weekend

Atletiek Redactie

Morgen starten de nationale kampioenschappen atletiek in Utrecht. Dafne Schippers, Churandy Martina, Nadine Visser, Naomi Sedney, Femke Bol en de andere topdeelnemers hoeven niet op limieten te jagen voor internationale toernooien, alleen de Nederlandse titel staat op het spel. Utrechtse toptalent N’ketia Seedo is niet aanwezig, Femke Bol en Dafne Schippers zullen wel deelnemen. Beide atletes doen een gooi naar de nationale titel op de 200 meter.

De enige drie vrouwen die dit jaar in Europa onder de 23 seconden liepen komen allemaal uit Nederland en staan allen op de startlijst van die afstand. Lieke Klaver liep de afstand in 22,66, dit jaar de snelste tijd. Marije van Hunenstijn liep het in 22,91. Dafne Schippers houdt rugklachten, maar blijft een kanshebber op dit onderdeel. Bol liep in 2019 23,79 op de 200 meter, maar gezien haar recente prestaties op de 400 meter en 400 meter horden mag ze niet kansloos geacht worden.

De 400 meter bij de vrouwen wordt ook erg boeiend. Aangezien Lieke Klaver en Femke Bol op de 200 meter uitkomen en Lisanne de Witte ontbreekt, zijn er misschien wel zes vrouwen die kans maken op de titel. Nu worden er nog geen startbewijzen voor de estafetteploeg verdeeld, in Utrecht winnen kan voor een gevoelige tik bij de concurrentie zorgen. Andrea Bouma liep dit seizoen met 53.53 seconden de snelste tijd in het veld, Marit Dopheide maakte recent indruk door in Grootebroek met 54.29 seconden het baanrecord uit de boeken te lopen. Eveline Saalberg, Eva Hovenkamp, Laura de Witte en Bianca Baak, de enige die dit seizoen nog geen 400 meter heeft gelopen, zijn de overige gegadigden voor eremetaal.

 

Publiek is niet welkom bij deze editie, alle wedstrijden zijn echter live te volgen via de website van het toernooi.

Het programma en de deelnemerslijst is hier in te zien.