Zesde plaats voor Amersfoorter zesuurswedstrijd Nürburgring

Motorrijden Redactie

Vasco van der Valk uit Amersfoort en Alexander Klaassen hebben zondag 30 augustus deelgenomen aan een zesuurswedstrijd voor het Duitse (DLC) Endurance kampioenschap op de Nürburgring. Na een mooie opmars wist Druijff Racing Kawasaki als zesde overall en vijfde van hun klasse over de finish te komen. Na de kwalificatie stond het team op een achtste plaats. Vanaf deze positie mocht Van der Valk de bekende Le Mans start doen. Rennend over start en finish gingen de rijders naar hun motoren en begonnen zij aan de zesuurswedstrijd.

De Amersfoorter begon goed aan de race, maar tijdens het wisselen van stint met Klaassen had het team geen geluk. Op het moment dat ze binnen stonden kwam er een safety car in de baan. Daarom moest de teamgenoot van Van der Valk aan het einde van de pitstraat bijna een ronde wachten. Dit zorgde ervoor dat Druijff Racing Kawasaki vanaf een drieëntwintigste plaats aan een opmars moest beginnen.

Met een strak tempo wisten ze zich terug te knokken naar een zesde plaats overall, waarmee ze vijfde in hun klasse werden. Vasco van der Valk: ‘Het was een erg leuke ervaring zo’n endurance race. Ik moest wel enorm wennen om niet elke stint helemaal tot het gaatje te pushen, maar juist constant en iets kalmer te rijden. Hierdoor was ik wel erg moe aan het einde van de race, maar heb ik er wel ontzettend veel van geleerd. Het was een echte teamprestatie, en het was dan ook een erg leuke en gezellige dag.’

Het volgende evenement voor Druijff Racing Kawasaki is zaterdag 12 september tijdens de vierde race van het ONK SuperCup 1000 kampioenschap op het TT Circuit Assen.