Zilver en brons voor Utrechtse beachvolleyballers

Beachvolleybal Redactie

Alexander Brouwer en Nieuwegeiner Robert Meeuwsen hebben zondag de zilveren medaille veroverd op de Chetumal Open in Mexico. In de finale van het 4 sterren World Tour toernooi waren de Amerikaanse tegenstanders met 2-1 te sterk voor de Nederlandse beachvolleyballers. Bij de vrouwen wonnen Sanne Keizer en Madelein Meppelink (uit Rhenen) het brons.

De vrouwen won in de kwartfinale knap met 2-0 van Barbara / Fernanda uit Brazilië. In de halve finale legden de Nederlandse beachvolleybalsters het nipt af tegen Clancy / Artacho del Solar uit Australië, de nummer vijf van de World Tour ranking. In de strijd om het brons traden ze aan tegen Talita Da Rocha Antunes en Taiana Lima uit Brazilië. Dit team meldde zich echter af voor de troostfinale vanwege een blessure bij verdedigster Taiana Lima, waardoor de Nederlanders het brons mochten opeisen.

Keizer en Meppelink voldeden in Mexico aan de voorwaarde om minimaal 12 World Tour events te spelen en staan momenteel op een positie die recht geeft op een olympisch ticket. Zij moeten deze hoge positie wel weten vast te houden tot 15 juni 2020 om zich definitief te kwalificeren.

 

Brouwer en Meeuwsen

De mannen speelden een sterk toernooi, waarin ze met 2-1 afrekenden met de Oostenrijkers in de kwartfinale en een sterke 2-0 tegen de Amerikanen Trevor Crabb en Tri Bourne in de halve finale. Met deze tweede plek in Mexico verstevigen Brouwer en Meeuwsen hun hoge positie op de olympische wereldranglijst. Als ze op basis van de ranking over de prestaties tussen 1 september 2018 en 14 juni 2020 bij de top 15 behoren, mogen ze naar Tokio. Mocht dat niet zo zijn, is er ook nog de finale van de Continental Cup. Daar kan bij zowel de mannen als de vrouwen nog één Europees team zich plaatsen voor de Olympische Spelen. Dat toernooi wordt in juni 2020 in Eindhoven gespeeld.