Zilver hoogst haalbare voor Dafne Schippers op 200m

Atletiek Redactie

Dafne Schippers heeft zaterdagavond op de EK atletiek in Berlijn een tweede medaille veroverd. Op de 200 meter moest de Utrechtse wereldkampioene genoegen nemen met zilver. De Britse Dina Asher-Smith was ongenaakbaar en pakte haar tweede gouden plak. Jamile Samuel zorgde met brons voor een ongekend Nederlands succes.

Schippers liep de 200m in 22.14 seconden. Dat was behoorlijk langzamer dan Asher-Smith (21.89) die als een raket uit de startblokken kwam. Nog voor de bocht had ze Samuel al in de kraag gegrepen die echter onverstoorbaar haar eigen race liep en soepel naar het brons snelde in 22.37. Een verdiende beloning voor de Nederlandse nummer twee die dit jaar een grote stap voorwaarts heeft gemaakt.

De meeste aandacht van de Nederlandse atletiekliefhebbers ging uit naar Dafne Schippers. Die was langzamer weg dan Asher-Smith, maar liep een uitstekende bocht en leek op het eind iets dichterbij te komen. Het was bij lange na niet genoeg om de pas 22-jarige Britse hinde te verontrusten. Toch was Schippers best te spreken over haar race. ‘Ik ben hier tevreden mee. Het is echt een goede tijd voor nu. Je zou kunnen zeggen dat dit EK nog wat te vroeg komt, het is net als op de 100 meter mijn beste tijd dit seizoen.’

Schippers en Samuel komen zondag nog in actie op de 4×100 meter.