Zilver op Spelen voor Kimberly Collard (15)

IJshockey Redactie

Kimberly Collard heeft woensdag 15 januari namens Nederland een zilveren medaille veroverd op de Olympische Jeugdwinterspelen (geboortejaren 2004 en 2005) in Lausanne. De speelster van IJshockey Club Utrecht/Dragons werd tweede op het onderdeel 3tegen3. Collard kwalificeerde zich eerder voor de Spelen via de National Skills Challenge.

‘Het was heel spannend. We kwamen in de finale nog met 1-0 voor’, blikt Collard terug op haar mooie prestatie en die van haar teamgenoten. ‘Maar we verloren uiteindelijk met 6-1. Op dat moment was de teleurstelling groot, maar als ik er op terugkijk is die zilveren medaille een geweldig resultaat. We hebben totaal acht wedstrijden in korte tijd gespeeld.’

Minder goed verging het IJCU/Dragons clubgenote Sanne Claessens uit Vleuterweide. Zij eindigde met haar team op de voorlaatste plaats.

Het was desondanks een goede dag voor het Nederlandse ijshockey. Naast de zilveren medaille voor Collard was er goud op hetzelfde onderdeel voor Iris van Houten (Heerenveen) en zilver voor Dylan Wesseling (Zoetermeer). Met drie jongen en vier meisjes vaardigt Nederland het maximale aantal deelnemers aan deze Spelen.

Collard vertegenwoordigde ons land in een team van dertien speelsters uit onder meer Noorwegen, Italië, Zwitserland, Frankrijk en Duitsland. Bij 3tegen3 moet een uitgezet traject zo snel mogelijk en met de meest mogelijke precisie worden afgelegd. Elk team bestaat uit elf speelsters en twee goalies.

De Olympische Jeugdwinterspelen zijn op 9 januari begonnen en duren tot en met 22 januari. Daarna komt Collard uit op het WK Vrouwen U18 in Eindhoven dat van 25 tot en met 28 januari in Nederland wordt gehouden.