Zilver voor Brouwer/Meeuwsen op Hawaii

Beachvolleybal Redactie

Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen hebben op de AVP Hawaii Invitational het zilver gepakt. In de finale verloren ze met 0-2 van Dalhausser/Lucena. Op het sterk bezette toernooi deden de vier sterkste Amerikaanse teams mee en de Brazilianen Saymon/Guto, de Noren Mol en Sorum en de mannen van Beachvolleybal Team Nederland.

Brouwer en de Nieuwegeiner Meeuwsen begonnen ijzersterk aan het toernooi op het strand van Waikiki, Hawaii. Een bijzonder detail, in de AVP mogen coaches er wel bij zitten. Gisj Ronnes kon voor het eerst dan nuttig maken tijdens een wedstrijd.

Ze wonnen in hun eerste wedstrijd met 2-0 (21-16, 22-20) van de lokale favoriet: Gibb/Crabb. Ook in de tweede wedstrijd maakten de BTN-mannen indruk, daarin waren ze met 2-1 te sterk voor de nummer 1 van de wereld, de Europees kampioenen Mol en Sorum.

In de halve finale speelden ze tegen de Brazilianen Saymon en Guto. Het leverde een mooie wedstrijd op die met 21-19 en 21-18 gewonnen werd door de Nederlanders.

De spannende finale was van zeer hoog niveau, waarin het Amerikaanse duo Dalhausser en Lucena het verschil wisten te maken en voor het eigen publiek met 21-16 en 27-25 konden winnen op het Fort deRussy strand.

Bron: volleybal.nl